Raaf of kraai !

De raaf heeft zijn leefgebied uitgebreid naar Zeeland. Twee raven brachten dit voorjaar in het westelijke deel van het Markiezaatmeer twee jongen groot. Een unicum, volgens Staatsbosbeheer.  
Afgelopen jaren werden al steeds vaker raven in Zeeland en West-Brabant gezien.

Raven, Corvus corax - Kraaien (Corvidae)

De zwarte kraai is helemaal zwart. Van het verenkleed tot zijn krachtige snavel en poten. Zwarte kraaien zijn sociaal en leven buiten het broedseizoen graag in groepen. Van hun ‘grote broer’ de raaf, zijn zwarte kraaien te onderscheiden door het kleinere formaat, de minder energieke vlucht en de meer hoekige staart. Bij de raaf is de staart wigvormig. Schroeft niet, zoals raaf en roek.