I love meeting new people !
Contacteer mij

Contacteer mij via WhatsApp


Webcam Veerse Meer Kortgene

Afstanden

Kortgene, in de volksmond Kortjeen, heeft als enige plaats op Noord-Beveland stadsrechten en is dus eigenlijk een smalstad. Het is een populaire bestemming bij watersporters.

Kortgene verdween in zijn geheel in de golven bij een overstroming in de 16e eeuw. Eind 17e eeuw werd het dorp opnieuw ingepolderd en kreeg het een kerk. Bij de overstromingen was alleen de kerktoren bewaard gebleven. De 15de-eeuwse kerktoren is daardoor het oudste monument op Noord-Beveland.

De haven Delta Marina heeft zo’n 700 ligplaatsen waardoor er veel watersporters naar Kortgene komen.

De kerkklok, ‘Suzanne’, die in de kerktoren hangt werd in de Tweede Wereldoorlog gestolen door de Duitse bezetter. Na de Bevrijding kwam de klok weer terug naar het dorp. Als enige dorp op Noord-Beveland kreeg Kortgene zijn klok terug.


Korenmolen ‘De Korenbloem’ is uit 1873. De molen heeft het lange tijd zonder wieken moeten stellen, maar is tegenwoordig weer in volle glorie hersteld. De molen is elke zaterdag te bezichtigen.

Een begrip voor Kortgene en omgeving is de grasdrogerij. De schoorstenen en condenspluimen zie je van verre. En als de windrichting juist is, ruik je ook een typische lucht die vrijkomt bij het drogen. In de drogerij wordt luzerne gedroogd en verwerkt tot pellets en balen veevoeder.


Veerhuis Kortgene
Veerhuis Wolphaartsdijk
Veerpont Kortgene - Wolphaartsdijk

Vakantiehuis in Kortgene 

CONTACT

Hoofdstraat 9, Kortgene
06 - 10748532
info@vakantiehuiskortgene.nl